SZIGORÚAN ELLENŐRZI A SZOMBATHELYI KÖZTERÜLET-FELÜGYELET A BRENNER-VILLA MELLETTI PARKOLÓKAT

2023. március 28. 20:45 - Kelemen Krisztián

Van, ahol szabályosan lehet parkolni, van ahol tilos. Zöldterületen hagyott autóért akár 200 ezer forint bírságot is kiszabhatnak.

c816adb72731eeb609cd97768472aa79.jpg

A belváros közelsége, na meg az ingyen parkolási lehetőség elég vonzóvá teszi a Brenner-villa környékét az autósoknak. A terület úgynevezett úszóterület, ami azt jelenti, hogy a villa épülete magántulajdon (a szombathelyi önkormányzat jelenleg is  komoly harcot folytat, hogy elővásárlási joga legyen az ingatlanra), a körülötte lévő parkoló és egyéb terület azonban közterület.

A park felújítását éppen most fejezték be a szakemberek, emiatt a területre is nagyobb figyelem hárul. A közterület-felügyelők pedig kiemelten ellenőrzik a parkolást. Ha az ennek épített területen hajt végre a sofőr, akkor mindent rendben találnak. Ha azonban a zöldterületre, esetleg a park területére hajt be a sofőr, hogy aztán az autóját ott hagyja, akkor közigazgatási eljárást kezdeményeznek vele szembe - tudtuk meg Ágoston Sándortól, a közterület-felügyelet vezetőjétől.

Ebben az esetben az eljárás során vizsgáljuk, hogy mennyire visszaesőről van szó. Ha egyszeri alkalom volt, akkor általában egy figyelmeztetéssel rójjuk meg az illetőt. Ha azonban már többszöri esetként fordult elő a zöldterületen parkolás, akkor akár 200 ezer forintos bírássag is sújthatjuk az illetőt. 

Forrás: https://ugytudjuk.hu/cikk/2023-03-28_szigoruan-ellenorzi-a-szombathelyi-kozterulet-felugyelet-a-brenner-villa-melletti-parkolokat

komment
süti beállítások módosítása