KEF

2018. január 18. 13:19 - Kelemen Krisztián

Szombathely Megyei Jogú Város Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma (KEF)

A KEF egy helyi szintű tanácsadó és egyeztető szakmai munkacsoport. A KEF-ek – civil szervezetek, egyházi és más helyi közösségek, illetve intézmények bevonásával – szervezik meg és hangolják össze a stratégiai célokat szolgáló megelőzési tevékenységet.


A KEF-ek céljai:

  • Közösség-együttműködés - A társadalom váljon érzékennyé a drogkérdések hatékony kezelése iránt, a helyi közösségek pedig növeljék problémamegoldó készségüket a kábítószer-probléma visszaszorításában.
  • Esélyt teremteni arra, hogy a fiatalok képessé válhassanak egy produktív életstílus kialakítására és a drogok visszautasítására (elsődleges prevenció).
  • Segíteni a drogokkal kapcsolatba kerülő és drogproblémákkal küzdő egyéneket és családokat (szociális munka, gyógykezelés, rehabilitáció) /másodlagos és harmadlagos prevenció/.
  • Csökkenteni a droghoz való hozzáférés lehetőségét (kínálatcsökkentés) 

Szombathelyen 2001 szeptemberében alakult meg a KEF a Nemzeti Drogstratégia ajánlásait figyelembe véve.

Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, 9700 Szombathely, Kossuth Lajos u. 1-3.
Elnök: Kelemen Krisztián, a Szombathely MJV Önkormányzatának Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottságának Elnöke
Szakmai Társelnök: Végh György, egészségfejlesztő, a Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve Szombathelyi, Csepregi, Kőszegi Kistérségi Népegészségügyi Intézete munkatársa
KEF Titkár: Engler Felícia, szociálpolitikai ügyintéző, SZMJV Egészségügyi és Közszolgálati Osztály
Cikkek, interjúk:

komment
süti beállítások módosítása