Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság - 2024.01.22.

2024. január 25. 09:42 - Kelemen Krisztián

A hétfői Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság ülésén elfogadtuk a költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet III.számú módosítását és javasoljuk a közgyűlésnek is elfogadásra.
A szociális osztály irodavezetőjétől részletes tájékoztatást kaptunk a szén-monoxid érzékelő mérőkészülékek vásárlásához nyújtott önkormányzati támogatások eddigi eredményéről. 2023. december 1-től 2024. január 19.-ig összesen 740 db igénylést adtak le, ebből 667 db kérelem már lezárásra került és a támogatási összeget az önkormányzat kiutalta a kérelmezőknek.
Tóth Balázs József, a KEF szakmai társelnöke tartott részletes előadást a szombathelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum 2023. évi tevékenységéről. Nagyon sok drogprevenciós program és szakmai előadás valósult meg a tavalyi évben.
A bizottság szakmai javaslatokat tett Szombathely város területén forgalmi rend változtatással kapcsolatban. A Bizottság egyhangúlag egyetértett a Farkas K. utcában az alábbi forgalmi rend változtatással:
• A Farkas K. utca teljes szakaszán 30 km-es sebességkorlátozás kerüljön bevezetésre,
• A Farkas K. utcában 7,5 t tehergépkocsival behajtani tilos súlykorlátozás kerüljön bevezetésre, kivéve áruszállítás kiegészítő jelzőtáblával jelezve,
• A Farkas K. utcában a Kalló utca és a Prága utca közötti szakaszon várakozási korlátozás kerüljön bevezetése kiegészítő táblával (padka) együtt a telephelyek felőli oldalon,
• A Farkas K. u. 25. sz. ingatlan elé megállási korlátozás kerüljön bevezetése, mely a Pipacs utcáig fog tartani.
A Bizottság egyhangúlag egyetértett a Farkas K. és a Szabadnép utcában 2024. augusztus 1. napjától az alábbi forgalmi rend változtatással:
• 2024. augusztus 1. napjától a Galamb utca és a Szabadnép utca között várakozási korlátozás kerüljön bevezetésre az autókereskedés felőli oldalon, illetve a Galamb utca és a Farkas K. u. 95. sz. ház között kerüljön bevezetésre várakozási korlátozás,
• 2024. augusztus 1. napjától a Farkas K. utca és a Szabadnép utca teljes szakaszán autóbusz behajtási korlátozás kerüljön bevezetésre.
A Bizottság egyhangúlag egyetértett azzal, hogy a Vasút utca 41-43. sz. ingatlanok előtt a jelenlegi várakozási korlátozás helyett megállási korlátozás kerüljön bevezetésre.
A Bizottság egyhangúlag egyetértett a Szelestey László utca – Nádasdy Ferenc utcai csomópontban az alábbiak szerinti forgalmi rend változtatással:
• A Nádasdy Ferenc utcában mindkét irányból a menetirány szerinti jobb oldalon az utolsó fákat el lehet távolítani. Ugyanezen helyeken az utolsó parkoló helyeket meg kell szüntetni a rálátási háromszög szabadon tartása érdekében. A megszűnő parkoló helyeket újra kell füvesíteni, és „pollerekkel” fizikailag is meg kell akadályozni a parkolás lehetőségét.
• A Nádasdy Ferenc utcában fenti irányok esetében az „Elsőbbségadás kötelező”, a „STOP” feliratot és az előjelzett tábla távolságát feltüntető kiegészítő jelzőtáblákat (KRESZ 16. ábra) kell kihelyezni.
• A már meglévő kijelölt gyalogos-átkelő helyeket jelző táblákat új, sárgakeretes táblákra kell cserélni, és a Nádasdy Ferenc utca mindkét irányában a „Kijelölt gyalogos-átkelőhely” (KRESZ 103. ábra) és az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” (KRESZ 11. ábra) jelzőtáblákat a bal oldalon is meg kell ismételni.
• A Szelestey László utcában a vasútállomás felől érkező járművek számára a csomópontban a kerékpárosok keresztirányú közlekedését a KRESZ 95/c. ábra szerinti jelzőtábla kihelyezésével kell előjelezni.
• A Nádasdy Ferenc utca északi ágán a Szelestey László utca 59. szám melletti parkolóhelyet meg kell szüntetni, a gyalogos-átkelőhely utáni „Várakozó hely” (KRESZ 111. ábra) jelzőtáblát 15 m-rel át kell helyezni.
• A Nádasdy F. utca déli ágán a bal oldalon a Nádasdy F. u. 27. szám melletti illegálisan használt „várakozóhely” újra füvesítését és „pollerekkel” történő lezárását el kell végezni.
• A csomópontban a Nádasdy F. utcában a Széll K. utca felől érkezők számára forgalomtechnikai tükröt kell kihelyezni.
Áttekintettük az elmúlt időszak rendőrségi intézkedéseit. Dr. Koncz Gabriella r.ezredes, a Szombathelyi Rendőrkapitányság vezetője tájékoztatta a bizottságot.
Szóba került a múlt heti súlyos sérüléssel járó gyalogos gázolás a Jókai utcai zebránál. Az elhangzottak a jegyzőkönyvben olvashatóak.
420095588_827509679385739_7277026573150104146_n.jpg
komment
süti beállítások módosítása