LEZÁRT NYOMOZÁS: JELENTŐS MENNYISÉGŰ KÁBÍTÓSZERT, DE LŐFEGYVERT IS TALÁLTAK AZ OSZTRÁK ÁLLAMPOLGÁRSÁGÚ FÉRFINÁL

2021. április 27. 15:58 - Kelemen Krisztián

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte a büntetőügy vizsgálatát.

A rendőrök egy osztrák állampolgárságú férfival szemben folytattak büntetőeljárást, aki 2020 októberét megelőzően két vásárosmiskei ingatlanban jelentős mennyiségű kábítószert termesztett. A kutatás során nyolcvanhat kábítószergyanús növényi szárat, zöld növényi maradványokat, a marihuána termesztéséhez használt mérleget, lámpatesteket és ventillátorokat foglaltak le munkatársaink. Lefoglalásra került továbbá két maroklőfegyver, valamint az azokhoz tartozó lőszerek, amelyek tartásához a férfi nem rendelkezett engedéllyel.

A nyomozók az osztrák férfit az eljárás során gyanúsítottként kihallgatták, melynek során a bűncselekmények elkövetését elismerte. Vele szemben kábítószerbirtoklás bűntette, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

A szükséges eljárási cselekményeket a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya elvégezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Sárvári Járási Ügyészségnek megküldte.

1_kep.png

Forrás: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/lezart-nyomozas-jelentos-mennyisegu-kabitoszert-de

komment
süti beállítások módosítása