Jelentkezz polgárőrnek!

2021. február 16. 12:51 - Kelemen Krisztián

Újabb tagokat várnak a szombathelyi polgárőr egyesületek.

Tisztelt Szombathelyiek!

Városunkban a koronavírus járvány első hullám idején sokan jelentkeztek önkéntes munkára. A városban önkéntes alapon működő polgárőr egyesületek az elsők között biztosították a város vezetését, hogy számíthatunk rájuk. Az elmúlt időszakban több feladat végrehajtása során találkozhattak a polgárőrökkel önállóan vagy közösen a rendörökkel, közterület-felügyelőkkel. Az Önkormányzat anyagilag támogatja a polgárőr egyesületeket, de nagyon fontos lenne a humán utánpótlás biztosítása is. Polgármesterként kérném azokat a szombathelyieket, akik szeretnének tenni saját közvetlen, vagy tágabb értelemben vett lakókörnyezetük közbiztoságáért, akkor tájékozódjanak és ha a törekvésekkel egyetértenek akkor jelentkezzenek a toborzó kiadványban szereplő egyesületek valamelyikébe. 

Dr. Nemény András, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere

 

Tisztelt Szombathelyiek!

Városunkban a közbiztonság jó szinten van, de azért van még tennivalónk.
Önkormányzati képviselőként és bizottság elnökeként jól ismerem a városban működő polgárőr egyesületek tevékenységét. Tudom, hogy sok polgárőr dolgozik szabadidejében a város közbiztonságának javításáért ezzel is támogatva a rendőrség tevékenységét. Mint bizottsági elnök fontosnak tartom, hogy a város területén több polgárőr teljesítsen szolgálatot. Javaslom a szombathelyieknek, hogy aki szeretne tenni lakókörnyezete közbiztonságának javításáért az jelentkezzen polgárőrnek. 

Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő, a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság elnöke

 

Legyél te is polgárőr!

A Claudius Polgárőr Egyesület 2004. március 19-én alakult meg azzal a céllal, hogy részt vállaljunk Városunk közbiztonságának javításában, a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelésében. Jelenlegi taglétszámunk: 43 fő. Tagjaink átlag életkora megközelítőleg 40 év, fiatalos csapattal tevékenykedünk.

Munkánkat Szombathely közbiztonsága, közrendje érdekében végezzük, szorosan együttműködve a rendőrséggel, katasztrófavédelemmel, közterület-felügyelettel, valamint az Önkormányzattal.
Lakókörnyezetünk biztonsága mellett kiemelt figyelmet fordítunk a közterületek, a közösségi terek megtisztítására, rendbetételére és tisztántartására is.

A szakemberek szerint is az egyik leghatékonyabb megelőzési eszköz a gyalogosan, gépkocsival, kerékpárral vagy motorral végrehajtott bűnmegelőzési járőrszolgálat, melyet polgárőreink jól látható módon, formaruhában és megkülönböztethető közlekedési eszközökkel végeznek.

Várjuk jelentkezését, érdeklődését az alábbi elérhetőségeken:
Kiss Viktória elnök: +36 20 243 9235, viktoria.kiss0423@gmail.com

Facebookon is jelen van egyesületünk, tevékenységünkről, tagjainkról bővebb információkat találhatnak az alábbi linkre kattintva: https://www.facebook.com/cpolgar/

 

Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgárőrség

Az egyesület 1999-ben alakult létszáma 39 fő, elsőlegesen Szombathely déli városrészén (Gyöngyöshermán, Szentkirály, Petőfitelep) fejti ki tevékenységét, de a nagy városi rendezvényeken is közreműködnek.

Pankotay József elnök
+36 20 259 2292
Hívható hétfőtől péntekig 9.00 -12.00-ig.


Százhold Polgárőr Egyesület

Az egyesület 2001-ben alakult létszáma 18 fő, elsőlegesen a Százhold városrészen fejti ki tevékenységét,
de a nagy városi rendezvényeken is közreműködnek.

Gecse József elnök
+36 30 621 5747
Hívható hétfőtől péntekig 9.00 -12.00-ig.

 

Szombathelyi Polgárőr Egyesület

Az egyesület 1993-ban alakult létszáma 22 fő, Szombathely város területén, valamint sportrendezvényeken fejti ki tevékenységét, de a nagy városi rendezvényeken is közreműködnek.

Kálmán Róbert elnök
+36 20 444 4530
             
Horváth Gergő titkár
+36 31 785 7692
horvath.gergo@szhelyi-polgaror-egyesulet.hu

weboldal: szhelyi-polgaror-egyesulet.hu
infó: info@szhelyi-polgaror-egyesulet.hu

 polgaror-2.jpg

komment
süti beállítások módosítása