Közgyűlés 2020.06.25.

2020. június 29. 15:12 - Kelemen Krisztián

Múlt héten csütörtökön megtartottuk a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet megszüntetését követően az első közgyűlést, melyen a város szempontjából fontos intézkedésekről döntöttünk:
- megszavaztuk a „Vigyázzunk együtt Szombathelyre!” elnevezésű köztisztasági programot, melynek lényege az irány és példamutatás, a szemléletformálás és a közösségépítés. Ennek keretében fognak megvalósulni önkéntes szemétszedések, „Városi nagytakarítás” és a „Fogadj örökbe egy parkot” program.

junius_kozgyules_bz_1409.jpg
- az illegális hulladéklerakással szemben folytatott harcunk továbbra is töretlen, sőt nemcsak a Parkerdőben, hanem az egész városban meg fogjuk oldani ezt a problémát. Összesen 14 új helyszínt fogunk bevonni a közterületi megfigyelésbe és kamerákat helyezünk ki a városban illegálisan történő hulladéklerakás visszaszorítás érdekében.
- döntéseket hoztunk a Közterület-Felügyelet további átalakításával kapcsolatban, melynek lényege, hogy egy "polgár-barátabb", ugyanakkor a szabályszegőkkel szemben zéró toleranciát tanusító Közterület-Felügyelet működjön a városban.
- elfogadtuk a Rendőrség 2019. évi szakmai beszámolóját, amelynél köszönetemet fejeztem ki a Rendőrségnek és Polgármester Úrral köszönetnyilvánító okleveleket adtunk át a Vas megyei és a Városi Rendőrkapitányság vezetőinek.
- elfogadtuk az 1000 parkoló építésére vonatkozó programot, melyben a választókörzetemben 6 megjelölt helyszín is szerepel, ezek közül 3, a legfontosabbak már kész tervekkel rendelkeznek: a Károlyi Antal és Barátság utcában, valamint a Pázmány Péter körúton.

junius_kozgyules_bz_1263.jpg

komment
süti beállítások módosítása