Szombathely MJV Önkormányzatának 2020. évi költségvetése - februári Közgyűlés

2020. február 27. 15:36 - Kelemen Krisztián

Szombathely MJV Önkormányzatának 2020. évi költségvetése a bűnmegelőzés, közbiztonság és a közrendvédelem tekintetében is óriási előrelépést hozott, hiszen a Rendőrség támogatása az elmúlt évekhez képest 20%-kal emelkedett, külön soron támogatjuk a Katasztófavédelem munkáját az idei évtől 2 millió forinttal. A közbiztonsági cselekvési terv megvalósítására 2,5 millió forintot kapott a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság, a Polgárőr szervezetek munkáját 2,2 millió  forinttal támogatjuk és a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) 2 millió forint elköltésére tud szakmai javaslatokat tenni a drogellenes stratégia feladatok ellátása érdekében.

A Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság minden tagja, tehát a bizottság egyhangúlag fogadta el a 2020. évi költségvetést.

kozgyules_bz_8456.jpg

Ezúton is szeretném megköszönni minden szervezetnek az áldozatos munkáját, akik Szombathely területén nap, mint tesznek a közrendvédelemért, a közbiztonságért, a bűnmegelőzésért és a drogfogyasztás megelőzéséért!

A Szombathely MJV Önkormányzatának 2020. évi költségvetésében van fedezet a közterületi kamerák bővítésére és 50 millió forintot különítettünk el a Koronavírussal kapcsolatos rendkívüli kiadásokra.

A Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság hétfői ülésén tárgyaltunk a Parkerdőben történő illegális hulladéklerakás visszaszorításának lehetőségeiről, eszközeiről, foglalkoztunk a Koronavírussal kapcsolatos eddigi intézkedésekkel. Delegáltunk egy Polgárőr szervezetet a Civil Fórumba, hogy képviselje a bizottságunk fő témáját, a bűnmegelőzés témakört és javaslatot fogadtunk el a "Szombathely Közrendjéért-díj" önkormányzati kitüntetésre.

komment
süti beállítások módosítása