Koronavírus - a higiéniai szabályok betartásával tehetünk legtöbbet a megbetegedés ellen

2020. február 27. 16:53 - Kelemen Krisztián

Az Egészségügyi Világszervezet folyamatosan frissülő adatokkal szolgál a koronavírus terjedéséről. Szombathelyen a lakosság nyugodtan kezeli a híreket. Nincs pánikhelyzet. A Nemzeti Népegészségügyi Központ weboldala szerint Magyarországon nincs fertőzött.

Mindenkit foglalkoztatnak a kornovavírussal kapcsolatos aktualitások, különösen, hogy a betegséget már a szomszédos Ausztriában is felfedezték. A legtöbben higgadtan fogadják a híreket.

"Kell azért az óvatosság, az nagyon- nagyon fontos, de nem vásároltam több gyógyszert emiatt a vírus miatt, azt hiszem majd az utazással kell kicsit figyelni, hogy külföldre azokba az országokba ahol megjelent ez a vírus oda ne utazzunk most jelenleg, de szerintem kellő elővigyázatossággal meg tudjuk előzni ezt a bajt."

Egyelőre a patikákat sem rohamozták meg a szombathelyiek.

Molnár Viktória - szakgyógyszerész, Rókus Patika
Nem történt pánikszerű gyógyszerfelvásárlás, természetesen a szájmaszkot és a fertőtlenítőszereket továbbra is keresik, ezzel kapcsolatban azt tudom elmondani, hogy a szájmaszk ami a patikákban kapható sebészeti szájmaszk nem nyújt védelmet a vírus ellen, illetve hogy korlátozottan elérhető,ami annyit jelent,hogy ha az igényt leadjuk a nagykereskedő fogja küldeni amint beérkezik az ő raktáraikba.

A megfelelő és fokozott higiénia betartása, az alapos szappanos vizes kézmosás, és a helyiségek megfelelő szellőztetése, védelmet nyújthat, illetve segít a megelőzésben.

A városvezetés az intézményeket és a lakosságot érintő teendőkről, szabályokról egyeztetett kedden a járási hivatal vezetőjével és a járási tisztifőorvossal. Rendkívüli intézkedésre nincs szükség, jelenleg a megelőzés szakaszában vagyunk - hangsúlyozták.

Kelemen Krisztián - elnök, Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság
Szó volt arról, felhívva  a lakosság figyelmét is az általános higinéai szabályok betartására, értem ezalatt a gyakori kézmosást , célszerű vírusölő-hatású kéz-fertőtlenítőszert illetve folyékony szappant beszerzni,illetve célszerű gyakrabban tisztítani, takarítani . Ez egyébként fokozottan érvényes  az ügyfélszolgálati pontokra.

Az önkormányzat továbbra is kapcsolatot tart az illetékes szervekkel és hatóságokkal, és biztosítja a vírusölő kézfertőtlenítők és tisztítószerek beszerzését az intézményeiknek.

További friss információk:

www.facebook.com/szombathely.hu
www.szombathely.hu
www.savariaforum.hu
www.nnk.gov.hu
 
06-80/277-45,  06-80/277-456

komment
süti beállítások módosítása