Közgyűlés 2018.09.13.

2018. szeptember 18. 14:53 - Kelemen Krisztián

Ellenzéki frakciónknak több, mint 20 napirendi pont javaslata volt, melyeket kivétel nélkül elutasított a fideszes városvezetés. Ezek között volt parkolási koncepció kialakítás, volt közlekedési koncepció és még sok minden más, ami a városban élők életét segítené.

Napirendi pont javaslataim előtt elmondtam pár dolgot, bár a fidesz-frakció tagjai ezt nem szerették volna, de elmondtam: az előző Közgyűlés óta, ami kettő és fél hónapja volt, több dühös hangvételű megkeresést kaptam, melyek közül párat a Jegyző Úr és Polgármester Úr is megkapott. Ezek zöme arról szól, hogy a város kezd élhetetlenné válni. Mindennaposak a közlekedési dugók, 40 perc alatt lehet A pontból B pontba eljutni, tetőznek a parkolási problémák, melyeket tetézi az, hogy a Közterület-Felügyelet is keményen büntet a zöldterületen parkolásért. Számtalan közigazgatási eljárás van folyamatban a zöldterületen parkolások miatt, de mivel nem tudnak máshol megállni a lakók, ezért ezt nagyon igazságtalannak érzik. A büntetés 10-15 ezer forintról indul, de aki "visszaeső" az a 150.000 forintos büntetési tételt is, azaz a maximumot is megkaphatja. 

668510_kozgyules.jpg

Az én napirendi pont javaslataim a következők voltak:

- Aréna utcai óvoda felújításával kapcsolatos beszámoló, hogy mire számíthatnak a szülők és a gyerekek, mivel többen is felkerestek ezekkel a kérdésekkel.

- A Pázmány Péter krt. 42-52. számú társasház tömbbelsőjében található járdafelújításával kapcsolatos beszámoló. Lesz-e forrás rá az idei évben és megkérték-e a kész tervek engedélyinek a meghosszabbítását?

- Tájékoztatás kérése a 2017/18 évi útfelújítási programról. Hogy állnak a beígért felújítások?

- A Szabályozási terv napirendre vétele, mivel kettő éve adtam be javaslatokat új parkolók kialakítására és azóta sem sikerült ezeket megtárgyalni, arról nem is beszélve, hogy a Szabályozási terv több mint 100 módosításra vár, melyek az elmúlt években feljegyzésre kerültek.

A város életét segítő javaslatokat a fidesz nem támogatta, de volt részükről hazaárulózás, gúnyolódás és pökhendiség.

668352_kozgyules_2018_szeptember.jpg

Kértem, hogy a Városüzemeltetési Osztály vegye komolyan a lakók kéréseit, melyeket hivatalos formában megküldök részükre. Az elmúlt időszak esőzései rávilágítottak arra is, hogy a nyár eleji kérésem ellenére nem tisztították ki a víznyelőket, ezért a lakótelepen komoly gondokat okozott a csapadékvíz elvezetés.

Kértem a Szomparkot is, hogy az idei évben a lehulló faleveleket időben takarítsák el a zöldterületről, mivel ezek is dugulást okozhatnak a csapadék víz elvezető csatornákban.

Ismét javasoltam, hogy dolgozzunk ki egy városi játszótér felújítási koncepciót és rendeljünk hozzá első körben 30 millió forintot.

Elmondtam azt is, hogy a lakók körében "ki fogja verni a biztosítékot", hogy a polgármesteri parkoló felújítására - amely elfogadható állapotban van és aszfaltozott - megszavaztak 23 millió forintot,  a Joskar-Olai parkolókra pedig nem szán a városvezetés egy forintot sem.

img_20180914_135928.jpg

Azt már megszoktuk, hogy nem kapunk válaszokat kérdéseinkre, többek között arra sem, hogy minek fizet az önkormányzat egy városi imagefilm készítésére 4,5 millió forintot, amikor van az önkormányzatnak egy Médiaközpontja (Városi TV stúdió), amely ezt a filmet ingyen és bérmentve el tudná készíteni, hiszen minden technikai és személyi feltétel adott ehhez. Tehát a városvezetés két kézzel szórja a pénzt...!

kidobni_a_penzt.png

 

komment
süti beállítások módosítása