Drogprevenció Szombathelyen

2017. február 03. 14:31 - Kelemen Krisztián

Aggasztónak tartom a szombathelyi fiatalok körében is terjedő dizájner drogok fogyasztásának statisztikai tendenciáit, ezért a legutóbbi Oktatási és Szociális Bizottság ülésén kértem, hogy a Bizottság vizsgáltassa annak lehetőségét, hogy önkormányzatunk hogyan tudna nagyobb szerepet vállalni a drogprevencióban!

1_2.jpg

A Bizottság Elnöke elmondta, hogy évek óta a fejében van egy drogprevenciós program, de még nem jutott el odáig, hogy behozza az ülésre. Pontosan ez a probléma: minden évben beszélünk róla, de nem történik semmi! Kértem, hogy vizsgáljuk meg annak lehetőségét, hogy az önkormányzat saját költségén gyártasson drogprevenciós oktatófilmet, melyet minden iskolában osztályfőnöki órákon lehetne használni, illetve legyenek önkormányzati drogprevenciós nyomtatványok, melyeket oktatási intézményekben el lehetne helyezni. Hát nem kaptam meggyőző választ!

dizajner_drogok_0.jpeg

Egyébként ennek előzménye nemcsak a statisztikai adatok megrázó ismerete, hanem amikor tavaly a Joskar-Ola lakótelep 30.000 fős látogatottságú rendezvényének bűnmegelőzési és drogprevenciós standjához kértem az önkormányzattól drogprevenciós nyomtatványokat, akkor kiderült, hogy nincsen ilyen. Elszomorító!

Szent Márton programokra elköltött a fideszes városvezetés 800 millió forintot és ebből nem jutott százezer forint bűnmegelőzési és drogprevenciós nyomtatványokra!

Nyilván a védőnői szolgálat és a rendőrség teszi a dolgát ezügyben, persze aszerint, amit a kapacitásuk megenged, de azt gondolom, hogy most már ennél többre lenne szükség és az önkormányzatnak is szerepet kellene vállalni az ügyben egy konkrét drogprevenciós stratégiával, programmal.

komment
süti beállítások módosítása