„A kormány egyszer megbukik, de mi itt maradunk a gyűlöletben”

2016. szeptember 07. 13:02 - Kelemen Krisztián

Vágó István: Magyarországon egyetlen keresztényt üldöznek, a pápát

Mintegy ötven ember zsúfolódott be az egyik belvárosi étterem különtermébe, hogy Vágó Istvánnal találkozzanak. Akiről ki is derült, hogy az érvek és az adatok embere, nem a nagy eszmefuttatásoké. Azzal kezdte, hogy a kormány kampányplakátjainak mondatait szedte darabokra, legalábbis néhányat.

507316_vago_istvan_szombathelyen.jpg

1294 menekült

„Brüsszel egy városnyi illegális bevándorlót akar Magyarországra telepíteni.” Brüsszel egy város, nem maga az EU, az EU mi is vagyunk. És nincs ilyen döntés, egyetlen egy van, amit Orbán Viktor február 6-án alá is írt, ez pedig 1294 fő idehelyezését jelenti- sorolta Vágó. Azt sem tudjuk, mit jelent a városnyi mennyiség, és nem illegális bevándorlókról van szó, hanem menedékkérőkről, akik együttműködnek a hatóságokkal - mondta.

Kijelentette, valóban helyzet van, egy év alatt másfél millió menekült érkezett Európába, ami rengeteg. Németország fogadta be közülük a legtöbbet, a németek bíztak abban, hogy sikerül őket integrálni. Pozitív példák voltak előttük, hiszen török, muszlim vendégmunkások már évtizedek óta élnek Németországban, és ők integrálódtak.

507318_vago_istvan_szombathelyen.jpg

Angliában él a legtöbb bevándorló, és ma már muszlim polgármestere van Londonnak, akit az angolok választottak meg. Franciaországnak már kevésbé ment az integráció, Párizs környékén muszlim zónák alakultak ki, Marseille-ben a francia már csak a második leggyakoribb beszélt nyelv az arab után. Brüsszelnek is van egy kerülete, amit főként muszlimok laknak.

„A németek adójából mi kapjuk a legtöbbet”

A németek reménykedtek, de csalódniuk kellett, baj lett belőle. És most az a kérdés, Magyarország hogyan viszonyuljon ehhez a helyzethez? - tette fel a kérdést Vágó István.

Azt ugyanis látni kell, hogy a német állampolgárok által befizetett adókból mi kapjuk a legtöbbet. A németek fizetik Mészáros Lőrinc beruházásait, ők fizették ki a felcsúti kisvasút árának 90 százalékát is. Ezek után nem szép dolog, ha most cserbenhagyjuk őket, azt mondjuk, amit Orbán Viktor mondott, hogy ti akartátok ezt, oldjátok meg.

507324_vago_istvan_szombathelyen.jpg

Vágó idézte a miniszterelnököt, aki nemrég kijelentette, hogy hermetikusan lezártuk a déli határokat. Ez viszont nem igaz - mondtam, hiszen a kerítést meg lehet kerülni, a Szlovénián, Horvátországon át Nyugatra eljutó menekültek többsége pedig megkapja a menekültstátuszt, amivel már akadály nélkül utazhat az Unión belül, így hozzánk is. Vágó szerint ezért a magyar kormány senkit sem véd meg.

„Nagyon szeretnének felmutatni csak egyetlen erőszakot”

Hozzátette, eközben a szegedi kórházakban kevés a nővér és a beteghordó, senki sem kérdezte meg tavaly a menekülteket, hogy nem akarnak-e ott dolgozni. Ehelyett vaktérképet nyomtak a kezükbe, hadd bolyongjanak az országban. Nagyobb részüket felvitték a Keleti pályaudvarra, otthagyták őket pár napig, bízva abban, hogy az emberek meggyűlölik őket.

507330_vago_istvan_szombathelyen.jpg

Jött egy másik kampányplakát, ez: „A bevándorlási válság kezdete óta ugrásszerűen emelkedik a nők elleni zaklatások száma Európában.” Vágó egy érdeklődő segítségével elmondta, hogy 2012-ben Magyarországon 110 ezer nőt erőszakoltak meg hivatalos adatok alapján, ez napi 300 erőszakot jelent. Menekültek által elkövetett erőszakról viszont csak egy hír volt, később az is hamisnak bizonyult. Vágó kijelentette, a kormány nagyon szeretne legalább egy menekült által elkövetett erőszakot felmutatni, de nem sikerük nekik.

A kölni események valóban sajnálatosak, tanulni kell belőlük - mondta. De a menekültek összlétszámához képest elenyésző azok száma, akik elkövették, és hasonló azóta sem történt, szerencsére. Kijelentette, nem akarja elbagatellizálni a migráció veszélyeit, de a tényeket kell figyelembe venni.

„A kormány egyszer megbukik, de mi itt maradunk a gyűlöletben”

Aztán egy nem régi, az egész EU területén végzett közvélemény kutatás adatait idézte. Arra a kérdésre, hogy kik követik el a bűncselekményeket, a magyarok válaszolták a legnagyobb arányban azt, hogy a migránsok. Tavaly 44, az idén már 55 százalék válaszolta ezt, úgy hogy tavaly voltak az országban menekültek, az idén nincsenek.

Elveszik-e a a menekültek a helyiek munkáját? - ez volt a következő kérdés. A magyarok 73 százaléka szerint igen. És a magyarok 78 százaléka mondta azt, hogy a menekültek növelik a terrorizmus veszélyét, úgy, hogy nálunk nem voltak merényletek. Azokban az országokban, ahol voltak ilyenek, mint Spanyolországban, Angliában, Franciaországban, a helyiek közöl sokkal kevesebben félnek ettől.

Mindez a kormány gyűlöletkampányának a következménye - jelentette ki. Hozzátette, az Orbán-kormány előbb-utóbb megbukik, és mi itt maradunk a gyűlöletben.

507332_vago_istvan_szombathelyen.jpg

A Fidesz hangja

Kitért a keresztény egyházak menekültekkel szembeni elutasító magatartására, és arra, hogy éppen most hoznak létre keresztényüldözés elleni államtitkárságot. Pedig Magyarországon egyetlen keresztényt üldöznek, a pápát - mondta Vágó István.

Elmesélte, hogy a kocsiban hallotta a hírt, miszerint a vajdasági magyarok elmennek a népszavazásra, és nemmel fognak szavazni. Mint mondta, elképedt, ez ugyanis azt jelenti, hogy a menekültek ott maradnak a határ szerb oldalán, a Vajdaságban, tehát a vajdasági magyarok azt szeretnék, hogy náluk maradjanak a menekültek.

Szó volt még a líbiai menekültekről, akikről Orbán kijelentette, hogy az Unió külső határain kell megállítani őket. Igen ám, de ott tenger van, és csak géppuskával vagy bombákkal lehetne ezt megtenni. Vágó szerint ha ez a céljuk, akkor ki kell mondani, de azt nem merik.

Egy néző megemlítette Bayer Zsoltot, aki Vágó szerint a Fidesz hangja, rajta keresztül akarják megfogni a szélsőjobbos szavazókat.

Vágó István amúgy azt jósolja, hogy a népszavazás eredménytelen lesz, de az érvényes szavazatok 95 százaléka a kormány reményeit teljesíti be. Ez azonban nem jelent semmit, a népszavazásnak semmiféle jogi következménye nem lesz - mondta.

Forrás és a teljes cikk itt olvasható:

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/vago_istvan_szombathely_dk_nepszavazas

komment
süti beállítások módosítása