A DK felelősségre akarja vonni a Fideszt - Szombathelyen is tüntettek

2015. április 19. 23:28 - Kelemen Krisztián

A nyugat.hu cikke a tüntetésről....

Szombathelyen is tüntettek a #KorrupcióKormánya ellen, mint ahogy több száz másik településen is - Budapestről élőben jelentkeztünk, tudósításunkat itt olvashatják. A tüntetések országosan 16 órakor kezdődtek.

354718_tuntetes_a_korrupciokormanya_ellen_szombathelyen_1.jpg

Petőfi versével indítottak

Vörösné Budai Mária a szombathelyi DK részéről először elszavalta Petőfi Sándor: A nép nevében című versét, ezzel megadta az alaphangulatot a további felszólalásokhoz. Az emberek szép lassan csorogtak, lassan.

354682_tuntetes_a_korrupciokormanya_ellen_szombathelyen_1.jpg

Hetyési Mariann: Ne hagyjuk, hogy a kormány rátegye a kezét a nemzeti parkokra

Hetyési kezdte a felszólalások sorát, hosszan ecsetelte a korrupció különféle területeit a jelenlegi kormányban, példákat hozva. Azt mondta, hogy amíg az Orbán-rendszer van hatalmon, az ország nem tud továbblépni. Szerinte azon versenyeznek évek óta, hogy ki tud nagyobbat hazudni, többet lopni, gusztustalanul viselkedni úgy, hogy a törvény ne fülelje le, a nép ne lépjen a torkukra.

354686_tuntetes_a_korrupciokormanya_ellen_szombathelyen_1.jpg

Hetyési továbbá amellett is szót emelt, hogy a földelosztások példájára a nemzeti parkokra is ráteheti a kezét a kormány, ezt pedig nem szabad hagyni. Szembesíteni akarják a felelősöket azokkal az emberekkel, akik károsultak és minden olyan törvénytelenséggel, amit elkövettek.

Szóba hozta még a brókerbotrányt, és azt is, hogy ehhez az egészhez asszisztált a kormány, Matolcsy György, a DK pedig a magyarok elvett jövőjét kéri vissza, mielőtt már nem lesz mit elvenni, és olyan lesz a helyzet, mint Ukrajnában. Ők Gucci-ban sétálgatnak, gyerekek ezrei pedig éheznek az országban - hangsúlyozta.

Szuhai Viktor: Orbán Ráhelék százezer lábon állnak

Szuhai felhozta a trafikmutyik történetét, a vasárnapi zárva tartást, Vida Ildikó botrányos ügyeit és a stadionokat. Szuhai szerint a kert végébe épített stadion már olyan megalománia, hatalmi dölyf, amire példát láttunk korábban, Romániában, annak is vége lett egyszer - utalt ezzel Ceaușescura.

354702_tuntetes_a_korrupciokormanya_ellen_szombathelyen_1.jpg

Szót emelt még Mészáros Lőrinc vagyonosodása ellen, azt is szóvá tette, hogy milliárdokat felejtenek el beírni az vagyonnyilatkozatukba, azt pedig kifejezetten furcsának találja, hogy amióta Orbán Viktor veje céget alapított, azóta sorra minden település megújíttatja a közvilágítást, és minden közbeszerzést az a cég nyer. Szuhai szerint Orbán Ráhelék a saját lábukon állnak, de legalább százezer lábuk van.

Balogh Tibor: Nem felejtem el, hogy elvettétek a magánnyugdíjakat!

Balogh Tibor, a szombathelyi DK elnökségi tagja a magánnyugdíjpénztáraktól elvett 3000 milliárd forintos vagyont hozta fel, ami szerinte eltűnt. Felhozta, hogy Orbán Viktor belekeveredett a hazugságaiba. Először a jogellenes fenyegetéssel, hogy vissza kell lépni az állami rendszerbe, ha akarnak nyugdíjat, másodszor azzal, hogy a pénztárak eltőzsdézik a vagyont, harmadszor pedig azzal, hogy egyéni számlák lesznek, illetve azzal, hogy az államadósságot csökkentik.

354704_tuntetes_a_korrupciokormanya_ellen_szombathelyen_1.jpg

Kelemen Krisztián: A keleti nyitás a diktatórikus vezetők seggnyalása

Az utolsó felszólalás idejére már megduplázódott az emberek száma a téren. Sokan kiabálták, hogy Orbán mehet Szibériába. Kelemen Krisztián hosszasan sorolta fel, hogy mi mindent tettek az elmúlt évben a fideszesek. Mihaszna atomszerződéstől kezdve az adóhivatali csalásokig.

354708_tuntetes_a_korrupciokormanya_ellen_szombathelyen_1.jpg

Nem is sorolnánk fel azt a rengeteg dolgot, tételesen felsorolva is több bekezdés lenne. Az egészségügy, a kivándorlás, a drága útépítése, és az oktatás is kiverte nála a biztosítékot. Külön hozta példának, hogy a keleti nyitás az egyenlő az olyan diktatórikus vezetők seggnyalásával, akik korábban gyarmatként tekintettek Magyarországra.

És itt a vége

Körülbelül - ha jól számoltuk - 90-100 ember volt 16:40-kor a városháza előtti téren, illetve páran még hátrébb helyezkedve hallgatták a felszólalókat. Elénekelték közösen a Nemzeti dalt, majd szimpatizánsi aláírásokat gyűjtöttek, 16:45-kor az emberek szétszéledtek. Köszönjük a figyelmet.

354712_tuntetes_a_korrupciokormanya_ellen_szombathelyen_1.jpg

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/tuntetes_korrupciokormanya_szombathely

komment
süti beállítások módosítása