JOSKAR-OLA LAKÓTELEP: IDÉN ZÁRVA MARAD A JÁTSZÓTÉR?

2015. április 07. 23:18 - Kelemen Krisztián

Tizennégy év után, idén nem nyitották ki a volt Szent-Györgyi iskola mellett található játszóteret, amely egyébként nemcsak lehangoló látványt nyújt, de még balesetveszélyes is. A Joskar-Ola lakótelepi játszótér zárva tartásának pontos okairól Kelemen Krisztián, a választókörzet városi képviselője beszélt a délelőtti sajtótájékoztatón.

– A játszóteret 2001-ben adta át a körzet akkori önkormányzati képviselője, Pavelkovics László, illetve a Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány. Hiába történtek azóta kisebb-nagyobb felújítások, a hely állapota nagyon leromlott. Mint az látszik, több játék balesetveszélyessé vált – kezdte el mondani.

jatszoterjoskarola_4.jpg

Mint az kiderült, készült egy felmérés, amely során megállapították azt, hogy több alkatrészt cserélni kell a játékokon, valamint pótolni kell a – tizennégy év alatt gyakorlatilag már eltűnt – kavicsréteget is, amely funkciója tulajdonképpen az ütéscsillapítás lenne.

– A megoldandó problémát, januárban és februárban is jeleztem az önkormányzat felé, és a közgyűlésen kértem a képviselőtestület támogatását az ügyben. Ezt a Fidesz-frakció, illetve Puskás Tivadar polgármester elutasította. 2 millió forintot kértem a városvezetéstől a 35 millió forintos polgármesteri hivatali gépjárműbeszerzés terhére – folytatta a képviselő.

jatszoterjoskarola_6.jpg

– Elfogadhatatlannak tartom azt a tényt, hogy az adófizetők pénzéből, 35 millió forintból, új gépjárműveket vásárolnak maguknak a városatyák, ugyanakkor nincs 2 millió forint a gyermekek játszóterének felújítására – jelentette ki.

–Tudomásom szerint az alapítványnak nincs ennyi pénze a felújításra, hiszen az elmúlt években is jobbára önkormányzati támogatásokból tartotta fenn magát és ez is leginkább arra volt elég, hogy a Joskar-Ola napokat megszervezze, illetve, hogy azt finanszírozza. Mindenképpen a városvezetés támogatására van szükség a probléma megoldásában – hangsúlyozta.

jatszoterjoskarola_1.jpg

Kelemen Krisztián arról is beszélt, hogy a Joskar-Ola Lakótelepért Alapítványnak és az önkormányzatnak együttműködési megállapodása van, amelyből egyértelműen kiderül az, hogy az előbbi kezelője a játszótérnek, míg az utóbbi a tulajdonosa.

A játszótérnek egyébként minden év április 1-jén kéne kinyitni, ám idén ez nem történt meg, és addig, amíg a hely balesetveszélyes, valószínűleg nem is fog.

 

http://www.alon.hu/baleset-joskar-ola-szombathely-jatek-gyerek/joskar-ola-lakotelep-iden-zarva-marad-jatszoter

komment
süti beállítások módosítása