Nem lehet éhező gyerek az utcán! - lokálpatrióta összefogás a baloldalon

2014. augusztus 21. 23:08 - Kelemen Krisztián

Már aláírták a megállapodást, így Szombathelyen közös listával indul majd az önkormányzati választásokon az MSZP, a DK, az Együtt és a Szolidaritás - Ipkovichcsal az élen.

306838_mszp_dk_es_egyutt_valasztasi_megallapodas_alairas.jpg

Az MSZP, a DK, az Együtt és a Szolidaritás Mozgalom aláírta csütörtökön a Szombathelyre vonatkozó választási megállapodásukat, így közös listát állítva indulnak majd az októberi önkormányzati választásokon.

Czeglédy Csaba elmondta a megállapodás aláírásával egybekötött sajtótájékoztatón, hogy az elmúlt hónapokban azzal voltak elfoglalva, hogy összeállítsák a választási szövetség programját, és ez már el is készült, komplett, hamarosan ismertetik is, mert nem elég azt mondani, hogy Ipkovich folytatja a munkáját, amit 2002-2010 közt végzett. Ennél részletesebben ismertetik majd azt, amire a következő öt év munkáját alapoznák.

306832_mszp_dk_es_egyutt_valasztasi_megallapodas_alairas.jpg

"A mostani helyzet eltérő a négy vagy nyolc évvel ezelőtti helyzettől, a Magyar Szocialista Párt nem csak önmagában vesz részt az önkormányzati választásokon, hanem két másik politikai erővel is megállapodást kötött." - mondta, majd aláírták a megállapodást az MSZP irodában.

A várost és a polgárokat tartják szem előtt

Ipkovich György polgármesterjelölt a három politikai párt illetve a Szolidaritás Mozgalomnak jelöltje lesz, de más civilszervezetek/jelölőszervezetek is őt támogatják. Ipkovich megköszönte a támogatást, majd megjegyezte: Örülök, hogy a különböző politikai erők a város jobbítására, fejlesztésére és szebbé tételére össze tudnak fogni lokálpatrióta módon, nélkülözve a pártpolitikai szempontokat.

306839_mszp_dk_es_egyutt_valasztasi_megallapodas_alairas.jpg

Ipkovich azt is elmondta, hogy a pártok és szervezetek nem újak egymásnak, dolgoztak már együtt, ez a kapcsolat felhőtlen és gyümölcsöző. Reméli, hogy beválik az a bizodalom, amiben bízva ezt a megállapodást aláírták.

Lokálpatrióta szövetség a szombathelyiekért

Szuhai Viktor, a Demokratikus Koalíció Vas megye 1-es választókerületi elnöke szerint nem voltak viták a megállapodás aláírásával kapcsolatban, ugyanis mára már mindenki félre tudta tolni az egyéni érdekeket és belátni, hogy első sorban most a város és az itt élő polgárok a jövőjét, boldogulását vették figyelembe, októberben az lesz a tét.

306836_mszp_dk_es_egyutt_valasztasi_megallapodas_alairas.jpg

Koroknyai Sándor, az Együtt – a Korszakváltók Pártja Vas megye 1-es választókerületi elnöke és a Magyar Szolidaritás Mozgalom Egyesület szombathelyi csoportvezetője is erről, a város érdekeit szem előtt tartó hozzáállásról beszélt. Kiragadott egy példát is a programjukból: "Szombathelyen nem lehet egyetlen egy éhező gyerek sem az utcán. Ez is egy fő megegyezésünk." - emelte ki a Szent Márton Szociális Programjuk egy pontját.

306841_mszp_dk_es_egyutt_valasztasi_megallapodas_alairas.jpg

Az együttműködő politikai erők egyébként hétfőn mutatják be a 14 jelöltjüket.

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/_baloldali_osszefogas

komment
süti beállítások módosítása