Közgyűlés 2020.10.29.

2020. október 30. 17:34 - Kelemen Krisztián

Csütörtökön megtartottuk Szombathely MJV októberi közgyűlését.
- Beszámolót kapott a Közgyűlés a szombathelyi Közterület-Felügyelet elmúlt egy éves munkájának eredményeiről és további döntéseket hoztunk Szombathely közbiztonságának és köztisztaságának növelése érdekében.
- Elfogadtuk a Volánbusz Zrt.-vel előkészített megállapodást, amely alapján 7 új, környezetkímélő, alacsonypadlós csuklós autóbuszt lízingel a város. Ezzel a legöregebb buszainkat kiválthatjuk. Nagy előre lépést tettünk a város tömegközlekedésének korszerűsítésében annak ellenére, hogy ehhez egy fillér állami támogatást nem kaptunk.
- Külön határozatban állt ki Szombathely Közgyűlése a Színház – és Filmművészeti Egyetem hallgatói, az oktatás és művészet autonómiája mellett.
- Egyhangúlag, Szabó Tibort választotta meg a közgyűlés a színház élére, melyhez ezúton is gratulálok a művész úrnak. Sikeres előadásokat és jó munkát kívánok!
- Elfogadtuk azt a határozatot, hogy a SZOMHULL Nkft. a novemberi közgyűlésre dolgozzon ki egy tervet arra, hogy a januártól életbe lépő égetési tilalmat kiválthassuk. A feladat egy olyan rendszer kialakítása, amely megoldást nyújt a zöldhulladék kezelésére, begyűjtésére, illetve elszállítására.
- Rendeleteket módosítottunk, melyek kivétel nélkül a Szombathelyen élők érdekeit szolgálják és hozzájárulnak egy tisztább, élhetőbb városhoz!

kozgyules_nj_2020_10_29_jpg-8.jpg

komment
süti beállítások módosítása